skip to Main Content
06 164 26 229 info@welkin.nl

Ben je werkzaam binnen de voedingsadvisering, zoals diëtist, orthomoleculair therapeut of leefstijlcoach? Dan kun je met het Welkin jaartraject ‘Voeding en gezondheid’ jouw werkveld verbreden. Je leert onder andere uittesten welke voeding/supplement specifiek voor jouw cliënt het meest raadzaam is om (tijdelijk) toe te voegen aan het dieet. Op die manier worden jouw voedingsadviezen nog persoonlijker.

Compleet traject, losse modules en vrijstelling

Het traject kan bij Welkin gevolgd worden als compleet jaartraject. Het is ook mogelijk om losse modules te volgen bij andere gecertificeerde trainers of vrijstelling te krijgen voor modules die al gevolgd zijn.

Certificaat of diploma

De praktijk wordt gedurende het traject doorlopend getoetst. Heb je alles gevolgd, dan ontvang je het certificaat “Welkin Voeding & Gezondheid”. Wil je de studiepunten mee laten tellen voor je vakopleidingspunten? Dan kun je een aanvullend theorie-examen doen, waarna je een diploma ontvangt (15 ECTS).

Hoe ziet het traject eruit?

Touch for Health 1

Je maakt kennis met het testen van spieren. Daarbij gaat het om het leren voelen en interpreteren van een spiertest. De interactie tussen tester en testpersoon speelt hierbij een belangrijke rol. Daarom komen het onderwerp ethiek (wat doe je wel en absoluut niet met spiertesten, etc.) en het educatieve model, uitgebreid aan bod.

De kosten voor de module bedragen € 350,- inclusief lesboek twv € 49,99.

9 t/m 11 december 2019 in Montfoort 
of
20 en 27 januari en 3 februari 2020 in Montfoort of Oudewater

Touch for Health 2

Al eeuwenlang is de Chinese kennis over gezondheid voor velen een bron van inspiratie. Yin en Yang, de wet van de 5-elementen, meridianen: je hebt er vast wel eens over gehoord. Het zwaartepunt van de tweede module Touch for Health gaat er over.

De kosten voor de module bedragen € 350,-.

6 t/m 8 januari 2020 in Montfoort
of
9, 16 en 23 maart 2020 in Montfoort of Oudewater

Touch for Health 3

Stel je bent aan het sporten en je valt. Of het schiet in je rug tijdens het aanharken van de tuin. Meestal herstel je snel. Maar soms houd je klachten door reactieve spieren: spieren die niet soepel samenwerken. Tijdens de cursus gaan we daar uitgebreid mee aan de slag.

De kosten voor de module bedragen € 350,-

2 t/m 4 maart 2020 in Montfoort
of
30 maart, 6 en 20 april 2020 in Montfoort of Oudewater

Touch for Health 4

Je kunt nu alle Touch for Health technieken inzetten om jezelf en/of anderen stevig in balans te brengen! In deze laatste module Touch for Health komt alles namelijk samen. Stof uit de eerste drie modules wordt herhaald. Uiteraard worden er nog nieuwe elementen aan toegevoegd.

De kosten voor de module bedragen € 350,-

11 t/m 13 mei 2020 in Montfoort
of
11, 18 en 25 mei in Montfoort of Oudewater

Vingermodes

Je leert testen met behulp van vingermodes. De vingermodes worden leidend in jouw behandeling, waardoor je precies weet welke techniek op dat moment voor de client het meest helpend is. Je leert een basis-werkmethode waar ieder kinesiologisch consult mee kan worden vormgegeven en waar ook andere technieken en methoden die je in je rugzak hebt (Reiki, Shiatsu, Quantum Touch, etc. etc.) een plaats kunnen krijgen.

De kosten voor deze module bedragen € 146,51.

8 juni 2020 in Montfoort

 

Voeding & middelen testen

Misschien heb je wel eens gezien dat iemand werkte met een testdoos met daarin allemaal ampullen/buisjes. Of heb je zelf mogen ervaren dat werd uitgetest welke voedingsstoffen je lichaam kon verdragen of niet. Hoe werkt dat nou? Deze cursus schenkt niet alleen aandacht aan de voedingsmiddelen die je lichaam nodig heeft maar leert je tevens alles over het kinesiologisch werken met verschillende soorten testdozen die in de cursusruimte aanwezig zijn.

De kosten voor deze module bedragen € 359,50.

14 en 15 september 2020 in Montfoort

Voeding & Visies

Over voeding is veel te doen. Naast de verschillende, elkaar tegensprekende hypes en diëten, worden we ook geconfronteerd met het mileu en dierenwelzijn. Dit kan stress opleveren en er voor zorgen dat je niet zo goed meer weet wat je nu wel en niet “mag” eten. Tijdens deze cursus laten we je kennis maken met verschillende aspecten van voeding met als doel een bredere visie op voeding te ontwikkelen. En natuurlijk wat ons eigen lichaam ons er over vertelt!

De kosten voor deze module bedragen € 332,60.

12 en 13 oktober 2020 in Montfoort

Voeding en gezondheid

Cursuslocatie: Montfoort (provincie Utrecht)

Inschrijven

Losse modules
Het jaartraject is te volgen in losse modules. Je schrijft dan per module apart in. Nadat je alles gevolgd heb, stuur je een kopie van alle certificaten aan ons toe, waarna je het certificaat van het gehele traject ontvangen. Liever een diploma? Meld je dan via mail aan voor het theorie-examen van het traject. Na goed gevolg, ontvang je van ons het diploma voor dit traject.

Geheel traject
Het is ook mogelijk om in te schrijven voor het gehele traject. Inschrijven doe je via onderstaande link. Je krijgt korting op het gehele traject als je in 1 keer voor alle modules inschrijft. Je betaalt dan € 2.050,- i.p.v. € 2.238,61.

Inschrijven voor het hele jaartraject doe je via deze link.

Wil je meer informatie over het jaartraject of heb je vragen over vrijstelling? Neem dan even contact op via info@welkin.nl. Via dit mailadres kun je ook het certificaat aanvragen of aanmelden voor het theorie-examen.

Back To Top