skip to Main Content
06 164 26 229 info@welkin.nl

Werk je met kinderen die beter willen meedraaien op school, of met volwassen die willen doorgroeien in werk of privé? Dan past het Welkin jaartraject ‘Leren en Ontwikkelen’ waarschijnlijk bij jou. Tijdens dit traject gaan we met elkaar kijken hoe het lichaam leert en mentaal en fysiek ontwikkelt. Naast de basistechnieken binnen de Kinesiologie leer je meer over de centering van het lichaam die nodig is voor het jezelf staande houden. Én je gaat aan de slag met reflexen.

Compleet traject, losse modules en vrijstelling

Het traject kan bij Welkin gevolgd worden als compleet jaartraject. Het is ook mogelijk om losse modules te volgen bij andere gecertificeerde trainers of vrijstelling te krijgen voor modules die al gevolgd zijn.

Certificaat of diploma

De praktijk wordt gedurende het traject doorlopend getoetst. Heb je alles gevolgd, dan ontvang je het certificaat “Welkin Leren & Ontwikkelen”. Wil je de studiepunten mee laten tellen voor je vakopleidingspunten? Dan kun je een aanvullend theorie-examen doen, waarna je een diploma ontvangt (25 ECTS).

Hoe ziet het traject eruit?

Touch for Health 1

Je maakt kennis met het testen van spieren. Daarbij gaat het om het leren voelen en interpreteren van een spiertest. De interactie tussen tester en testpersoon speelt hierbij een belangrijke rol. Daarom komen het onderwerp ethiek (wat doe je wel en absoluut niet met spiertesten, etc.) en het educatieve model, uitgebreid aan bod.

De kosten voor de module bedragen € 350,- inclusief lesboek twv € 49,99.

9 t/m 11 december 2019 in Montfoort 
of
20 en 27 januari en 3 februari 2020 in Montfoort of Oudewater

Touch for Health 2

Al eeuwenlang is de Chinese kennis over gezondheid voor velen een bron van inspiratie. Yin en Yang, de wet van de 5-elementen, meridianen: je hebt er vast wel eens over gehoord. Het zwaartepunt van de tweede module Touch for Health gaat er over.

De kosten voor de module bedragen € 350,-.

6 t/m 8 januari 2020 in Montfoort
of
9, 16 en 23 maart 2020 in Montfoort of Oudewater

Touch for Health 3

Stel je bent aan het sporten en je valt. Of het schiet in je rug tijdens het aanharken van de tuin. Meestal herstel je snel. Maar soms houd je klachten door reactieve spieren: spieren die niet soepel samenwerken. Tijdens de cursus gaan we daar uitgebreid mee aan de slag.

De kosten voor de module bedragen € 350,-

2 t/m 4 maart 2020 in Montfoort
of
30 maart, 6 en 20 april 2020 in Montfoort of Oudewater

Touch for Health 4

Je kunt nu alle Touch for Health technieken inzetten om jezelf en/of anderen stevig in balans te brengen! In deze laatste module Touch for Health komt alles namelijk samen. Stof uit de eerste drie modules wordt herhaald. Uiteraard worden er nog nieuwe elementen aan toegevoegd.

De kosten voor de module bedragen € 350,-

11 t/m 13 mei 2020 in Montfoort
of
11, 18 en 25 mei in Montfoort of Oudewater

Centering

In deze training zorgen we ervoor dat de “energetische kapstok”, waaraan ons lichaam is opgehangen, (weer) goed functioneert. Daarna worden alle delen van het lichaam gecontroleerd, die een rol spelen bij het overeind houden van het lichaam: ribben, ademhalingsspieren, heupen, knieën, etc.

De kosten voor de module bedragen € 595,-

29 juni t/m 2 juli 2020 in Montfoort

Reflexen in de praktijk

Tijdens deze 5-daagse training leer je werken met reflexen. Wat zijn reflexen, waar dienen ze voor, hoe herken je ze, en vooral: hoe zorg je dat ze het functioneren ondersteunen in plaats van in de weg zitten? Je leert hoe je de reflexen Kinesiologisch test, corrigeert en integreert. Ook krijg je inzicht in fysieke en mentale verbanden, en ga je gedragspatronen herkennen en koppelen aan de reflexen die ongeremd zijn.

De kosten voor de module bedragen € 813,45

6 en 7 maart en 26 t/m 28 maart 2020 in Amersfoort
of
28 en 29 sept. en 19 t/m 21 okt. 2020 in Montfoort

Leren en ontwikkelen

Cursuslocatie: Montfoort (provincie Utrecht)

Inschrijven

Losse modules
Het jaartraject is te volgen in losse modules. Je schrijft dan per module apart in. Nadat je alles gevolgd heb, stuur je een kopie van alle certificaten aan ons toe, waarna je het certificaat van het gehele traject ontvangen. Liever een diploma? Meld je dan via mail aan voor het theorie-examen van het traject. Na goed gevolg, ontvang je van ons het diploma voor dit traject.

Geheel traject
Het is ook mogelijk om in te schrijven voor het gehele traject. Inschrijven doe je via onderstaande link. Je krijgt korting op het gehele traject als je in 1 keer voor alle modules inschrijft. Je betaalt dan € 2.500,- i.p.v. € 2.808,45

Inschrijven voor het hele jaartraject doe je via deze link.

Wil je meer informatie over het jaartraject of heb je vragen over vrijstelling? Neem dan even contact op via info@welkin.nl. Via dit mailadres kun je ook het certificaat aanvragen of aanmelden voor het theorie-examen.

Back To Top