skip to Main Content
06 164 26 229 info@welkin.nl
Er bestaan vele kinesiologie stromingen. Eén van deze stromingen heet Wellness Kinesiologie en werd ontwikkeld door Wayne Topping.

Wellness Kinesiologie werkt vanuit een ‘rastersysteem’ met als uitgangspunt de Gezondheidsdriehoek. Het ‘raster’ bestaat een uitgebreide kennisbank van emoties, weefsels en nutriënten die steeds opnieuw gekoppeld worden aan de unieke uitslagen van de spiertesten. Zo worden klachten diepgaand bekeken en gecorrigeerd vanuit zowel oorzaak als oplossing.

Wellness Kinesiologie bestaat uit veel cursusmodules die niet alleen een logisch vervolg op Touch for Health zijn maar ook een waardevolle uitbreiding en forse verdieping met vele nieuwe technieken.

Sommige modules zijn heel lichaamsgericht (Biokinetische Oefeningen bijv.). Anderen richten zich op het energieveld zoals Energiecentra. Een aantal cursussen is specifiek gefocust op stress en stress reductie (Stress Release 1-5) of behandelen lesstof over Acht Extra Meridianen. Maar alle cursussen hangen met elkaar samen en grijpen op elkaar in. Hoe meer modules je volgt, hoe beter en diepgaander je deze samenhang (dit ‘raster’) gaat kennen en ervaren.

Wayne Topping is wereldwijd bekend als expert en grondlegger van Wellness Kinesiologie. Hij heeft inmiddels in 22 landen workshops gegeven op het gebied van Wellness Kinesiologie, Touch for Health, Edu-Kinesiologie (Brain Gym) en andere holistische programma’s.  Veel instructeurs zijn door hem opgeleid en trainen in alle uithoeken van de wereld zoals bijvoorbeeld Zimbabwe, Brazilië, Schotland, India, Japan, Rusland en Ierland
Voor Nederland en Vlaanderen is Marjolein Hermans aangewezen als Faculty. Je kunt met haar contact opnemen als je vragen hebt over Wellness Kinesiologie.

Meer over Wayne Topping

Wayne W. Topping, PhD, LMT, behaalde zijn doctoraat geologie aan de Victoria University in Nieuw Zeeland en werkte als hoogleraar geologie in Zuid California.
Ook deed hij archeologisch onderzoek in het Midden Oosten, bestudeerde actieve vulkanen in Nieuw Zeeland en glaciale afzettingen in Antarctica waar Topping Cone naar hem is vernoemd. Maar hij ruilde alles in voor een vakgebied dat hem nog meer fascineerde: holistische geneeswijzen! In 1976 kwam hij in aanraking met Touch for Health. Hij breidde zijn kennis over gezondheid uit door cursussen te volgen op het gebied van anatomie, fysiologie, voeding, Zweedse massage en andere holistische methoden.

Activiteiten

Wayne is een actief mens. Hij is I.K.C. faculty member voor Touch for Health in Rusland en Schotland. Tevens is hij lid van de Touch for Health Kinesiology Association van Noord Amerika, geeft hij regelmatig lezingen op seminars, workshops en kinesiologie conferenties. Hij wordt zeer gewaardeerd om zijn kennis en boeiende verteltrant. In zijn vrije tijd houdt Wayne van wild water raften en bergbeklimmen. Hij heeft veel bergen in Amerika beklommen waaronder Mt. Rainier, Mt. Baker, Mt. Shuksan, Mt. Shasta en de Matterhorn in Zwitserland.

Wayne als docent

Nadat Wayne zich grondig had geschoold merkte hij dat hij het lesgeven mistte. Hij werd instructeur Biokinesiologie, Edu-kinesiologie en Touch for Health. In 1984 richtte hij Topping International Institute op en gaf vorm aan Wellness Kinesiologie waarin hij wereldwijd lesgeeft.

Back To Top