skip to Main Content
06 164 26 229 info@welkin.nl
Deze kinesiologie methode heeft zich in de jaren zestig van de vorige eeuw in Amerika ontwikkeld vanuit chiropraxie.

Nadat Dr. John F. Thie, DC veel had geleerd van Dr. George Goodheart, DC, vond hij dat deze krachtige technieken niet alleen voorbehouden moesten zijn aan professionals maar ook bekend moesten zijn bij het grote publiek. Zeker bij diegenen die wereldwijd geen of nauwelijks toegang hadden/hebben tot goede gezondheidszorg. Hij bedacht een praktisch systeem dat door alle mensen gebruikt kan worden, ongeacht ras, geloof, afkomst, sexe, etc. en noemde het Touch for Health. De cursussen van Touch for Health kunnen door iedereen gevolgd worden, ongeacht de vooropleiding, en vormen een prima basis voor de verschillende cursussen die je op het platform vindt.

Video demonstratie Touch for Health

In onderstaande film geeft John Thie een demonstratie van een eenvoudige 14 spierenbalans zoals in Touch for Health 1 wordt geleerd.

Dr. John F. Thie, DC

John F. Thie DC (1933-2005), werkte jarenlang in zijn praktijk als chiropractor, totdat hij in aanraking kwam met kinesiologie. De cursus Touch for Health die hij ontwikkelde is momenteel vertaald in 23 talen en wordt in 59 landen onderwezen en gepraktiseerd. Ook in Nederland zijn deze cursussen te volgen bij goed instructeurs. De boeken zijn los te koop in onze webshop. De zoon van John F. Thie, Matthew, M.Ed., zet zijn werk nu voort.
Touch for Health inspireerde velen. Er zijn heel veel kinesiologie richtingen uit ontstaan, waaronder de Wellness Kinesiologie van Wayne Topping.

Matthew Thie, M.Ed.

Op zijn twaalfde volgde Matthew Thie, zoon van John en Carry Thie, zijn eerste Touch for Health cursus. Nu is hij President van het I.K.C. (International Kinesiology College – Australie) en zet hij met veel kennis, passie en humor het werk voort van zijn illustere vader.
Wereldwijd geeft hij workshops en lezingen. Al zijn ervaring die hij heeft opgedaan in het reguliere onderwijs komt hem daarbij zeer van pas.

Dr. George Goodheart, DC

De chiropractor Dr. George Goodheart (1918-2008) experimenteerde met spiertesten om de effectiviteit van zijn behandelingen te vergroten. Hij wilde onderzoeken wat de oorzaak van bepaalde spierverkrampingen was. Een niet vlot verlopende behandeling van een cliënt met rugklachten zorgde ervoor dat hij per toeval ontdekte dat men de “zwakke” (hypotone) spier moest behandelen i.p.v. de tegenoverliggende verkrampte (hypertone) spier. Deze revolutionaire maar simpele theorie noemde hij Applied Kinesiology en werd verder ontwikkeld en verfijnd.
In 1973 richtte Goodheart het ICAK (International College of Applied Kinesiology) op

Back To Top