skip to Main Content
06 164 26 229 info@welkin.nl

Welkin | Voeding & Visies – Montfoort

door Welkin
Start
12 oktober 2020 09:30
Tot
13 oktober 2020 16:30
Materiaal
Inclusief manual Voeding & Visies
Verblijf
Inclusief koffie/thee/wat lekkers; zelf lunch meenemen
Alle cursusdagen
12 en 13 oktober 2020
Docent
Marjolein Hermans en/of Annabelle Rijntjes

332.60

Status

Cursus details

Over voeding is veel te doen. Naast de verschillende, elkaar tegensprekende hypes en diëten, worden we ook geconfronteerd met het mileu en dierenwelzijn. Dit kan stress opleveren en er voor zorgen dat je niet zo goed meer weet wat je nu wel en niet “mag” eten. Tijdens deze cursus laten we je kennis maken met verschillende aspecten van voeding met als doel een bredere visie op voeding te ontwikkelen. En oh ja… wat ons eigen lichaam ons er over vertelt!

Dag 1: theorie

Tijdens de cursus Orthomoleculaire geneeskunde heb je kennis kunnen maken met een van de visies achter die cursus, zijnde het Paleolitisch dieet. Er zijn echter heel wat meer visies dan deze ene. En veel spreken elkaar finaal tegen. Daarnaast volgen voedingstrends en diëten elkaar razendsnel op. In de afgelopen 50-60 jaar is ons voedingspatroon enorm veranderd. Industriele ontwikkelingen in landbouw en voedselproductie hebben grote invloed gehad op de kwaliteit van voedsel en ons welvaartsniveau zorgt er voor dat we alles kunnen kopen wat we willen. Veel consumenten zijn door dit alles in verwarring en weten ondertussen niet goed meer wat ze moeten aanschaffen. Want er dient gelet te worden op gewicht, hart en vaten, belasting voor het milieu en niet te vergeten het dierenwelzijn. En wat moet een mens met melk waaraan calcium is toegevoegd? In de praktijk komen echter ook mensen die hun eetpatroon afstemmen op hun levenswijze, cultuur, godsdienst en maken daarin persoonlijke keuzes.

Dag 2: praktijk

En… hoe ziet jouw persoonlijke voedingsbalans er uit? Hoe verhouden de koolhydraten zich tot de vet- en eiwit-inname? En wat heeft dat voor invloed op de vitamines en mineralen? Wat is teveel en wat te weinig? En krijg je wel voldoende vezels binnen in relatie tot de hoeveelheid vocht? Wat past bij jouw systeem maar vooral ook bij jouw doel!?

Nadat je bent ondergedompeld in de verschillende theoretische voedingsvisies die voorbij kwamen in de cursussen Voeding en visies en Orthomoleculaire geneeskunde, kun je heerlijk praktisch aan de slag met een geheel, door Marian Pijnenburg en Monique van der Starre, nieuw ontwikkelde procedure. Uniek dus! Belangrijk uitgangspunt is het individu. Want visies zijn niet voor niets visies. Het zijn zienswijzen die gelden voor grote groepen mensen. Maar wat is nu van belang voor het welzijn voor deze ene specifieke client, in deze situatie?

Tijdens de cursus leer je hoe je het complete voedingspakket test. Zonder echter op de stoel te gaan zitten van dietist of (natuur-) voedingskundige. Want weten waar je grenzen liggen is ook heel veel waard!

Aantal lesuren: 16
Vereiste vooropleiding: Touch for Health 1-4, Voeding en middelen testen.

Extra informatie

Kinesiologie stromingen

Diversen Kinesiologie

Maand

Oktober 2020

Provincie

Utrecht

Welkin

[acf field="verkoper_aangepast_veld"]
Back To Top