skip to Main Content
06 164 26 229 info@welkin.nl
Aanbieding

Welkin | Jaartraject ‘Voeding en gezondheid’ – Montfoort en Oudewater

door Welkin
Start
20 januari 2020 09:30
Tot
20 januari 2020 04:30
Materiaal
Inclusief Touch for Health boek, Manual Voeding & Middelen testen, Manual Voeding & Visies en Manual Vingermodes
Verblijf
Inclusief koffie/thee/wat lekkers; zelf lunch meenemen
Alle cursusdagen
zie losse modules in de tekst
Docenten
Marjolein Hermans en/of Annabelle Rijntjes

2,288.61 2,050.00

Bij inschrijving voor het hele traject betaal je € 2.150,-. Je kunt ook inschrijven voor losse modules. Je betaalt dan per module de prijs die vermeld staat bij de cursus. De kosten zijn dan in totaal € 2.360,15 (als alle modules bij Welkin worden gevolgd). Het is mogelijk om het traject in termijnen te betalen.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden training

Status

Cursus details

Dit traject is bedoeld voor therapeuten, die willen bij- en nascholen binnen hun beroepsveld. Te denken valt hierbij specifiek aan (Leefstijl)coaches, diëtisten, natuurgeneeskundigen en bewegingstherapeuten.

In het trainingstraject ‘Voeding en Gezondheid’ gaan we met elkaar bekijken wat er nodig is om fit en vitaal door het leven te gaan. Na het volgen van dit traject kun je met je klanten een goede basis leggen (of deze herstellen) waardoor de klant in beweging kan komen naar groei of herstel.

Compleet jaartraject  

Het jaartraject ‘Voeding en Gezondheid’ wordt aangeboden als compleet traject en bestaat uit de volgende modules:

Certificaat Welkin ‘Voeding en Gezondheid’

Nadat alle modules gevolgd zijn, ontvang je het certificaat Welkin ‘Voeding en Gezondheid’. Het traject is bij de KTNO geaccrediteerd voor 15 ECTS. De meeste beroepsverenigingen accepteren dit traject als nascholing.

N.B. Het is ook mogelijk om vrijstelling te krijgen voor losse modules als een geldig certificaat kan worden getoond. Ook kunnen de modules Touch for Health 1 t/m 4 en Vingermodes bij andere trainers gevolgd worden.

De modules uitgelicht

Touch for Health 1

In deze eerste module van Touch for Health maak je kennis met het testen van spieren. Daarbij gaat het om het leren voelen en interpreteren van een spiertest. De interactie tussen tester en testpersoon speelt hierbij een belangrijke rol. Daarom komen het onderwerp ethiek (wat doe je wel en absoluut niet met spiertesten, etc.) en het educatieve model, uitgebreid aan bod.

Touch for Health 2

Al eeuwenlang is de Chinese kennis over gezondheid voor velen een bron van inspiratie. Yin en Yang, de wet van de 5-elementen, meridianen: je hebt er vast wel eens over gehoord. Het zwaartepunt van de tweede module Touch for Health gaat er over.

Touch for Health 3

Stel je bent lekker aan het sporten en je valt. Of het schiet in je rug tijdens het aanharken van de tuin. Meestal herstel je snel. Maar soms houd je klachten door reactieve spieren: spieren die niet soepel samenwerken. Tijdens de cursus gaan we daar uitgebreid mee aan de slag.

Touch for Health 4

Je kunt nu alle Touch for Health technieken inzetten om jezelf en/of anderen stevig in balans te brengen! In de laatste module van het Touch for Health komt alles namelijk samen. Stof uit de eerste drie modules wordt herhaald. Uiteraard worden er nog nieuwe elementen aan toegevoegd.

Vingermodes

Tijdens deze Themadag leer je testen met behulp van vingermodes. De vingermodes worden leidend in jouw behandeling, waardoor je precies weet welke techniek op dat moment voor de client het meest helpend is. Er wordt je een basis-werkmethode geleerd waar ieder kinesiologisch consult mee kan worden vormgegeven en waar ook andere technieken en methoden die je in je rugzak hebt (Reiki, Shiatsu, Quantum Touch, etc. etc.) een plaats kunnen krijgen.

Voeding & Middelen testen

Misschien heb je wel eens gezien dat iemand werkte met een testdoos met daarin allemaal ampullen/buisjes. Of heb je zelf mogen ervaren dat werd uitgetest welke voedingsstoffen je lichaam kon verdragen of niet. Hoe werkt dat nou?

Deze uitdagende cursus, schenkt niet alleen aandacht aan de voedingsmiddelen (echte voeding of supplementen) die je lichaam doorgaans en in specifieke situaties nodig heeft maar leert je tevens alles over het kinesiologisch werken met verschillende soorten testdozen die in de cursusruimte aanwezig zijn.

Voeding & Visies

Over voeding is veel te doen. Naast de verschillende, elkaar tegensprekende hypes en diëten, worden we ook geconfronteerd met het mileu en dierenwelzijn. Dit kan stress opleveren en er voor zorgen dat je niet zo goed meer weet wat je nu wel en niet “mag” eten. Tijdens deze cursus laten we je kennis maken met verschillende aspecten van voeding met als doel een bredere visie op voeding te ontwikkelen. En oh ja… wat ons eigen lichaam ons er over vertelt!

Aantal lesuren: 124
Vereiste vooropleiding: Geen

Extra informatie

Algemeen

Instapcursussen zonder vooropleiding

Kinesiologie stromingen

Diversen Kinesiologie

Provincie

Utrecht

Maand

Januari 2020, Mei 2020, Juni 2020, September 2020, Oktober 2020

Jaartrajecten

Welkin Voeding en Gezondheid

Welkin

[acf field="verkoper_aangepast_veld"]
Back To Top