skip to Main Content
06 164 26 229 info@welkin.nl
Aanbieding

Welkin | Jaartraject ‘Persoonlijke ontwikkeling en Kinesiologie’ – Montfoort en Oudewater

door Welkin
Start
20 januari 2020 09:30
Tot
20 januari 2020 04:30
Materiaal
Inclusief Touch for Health boek, Manual Stress Release, Manual Omgaan met tegenslagen en Manual Energiecentra
Verblijf
Inclusief koffie/thee/wat lekkers; zelf lunch meenemen
Alle cursusdagen
zie losse modules in de tekst
Docenten
Marjolein Hermans en/of Annabelle Rijntjes

2,360.15 2,150.00

Bij inschrijving voor het hele traject betaal je € 2.150,-. Je kunt ook inschrijven voor losse modules. Je betaalt dan per module de prijs die vermeld staat bij de cursus. De kosten zijn dan in totaal € 2.360,15 (als alle modules bij Welkin worden gevolgd). Het is mogelijk om het traject in termijnen te betalen.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden training

Status

Cursus details

Dit traject is bedoeld voor professionals die willen bijscholen. Te denken valt hierbij specifiek aan mensen die voor het eerst kennismaken met het vak als Therapeut, (Leefstijl)coaches, natuurgeneeskundigen en bewegingstherapeuten.

In het trainingstraject ‘Persoonlijke Ontwikkeling en Kinesiologie’ leer je  de vertaalslag te maken tussen hoe het lichaam functioneert en de impact van je welzijn hierop en vice versa . Na het volgen van dit traject kun voor jezelf of met je klanten een goede basis leggen (of deze herstellen) waardoor jij of je klant in beweging kan komen naar groei of herstel.

Compleet jaartraject  

Het jaartraject ‘Persoonlijke ontwikkeling en Kinesiologie’ wordt aangeboden als compleet traject en bestaat uit de volgende modules:

Certificaat Welkin ‘Persoonlijke ontwikkeling en Kinesiologie’

Nadat alle modules gevolgd zijn, ontvang je het certificaat Welkin ‘Persoonlijke ontwikkeling en Kinesiologie’. Het traject is bij de KTNO geaccrediteerd voor 15 ECTS. De meeste beroepsverenigingen accepteren dit traject als nascholing.

N.B. Het is ook mogelijk om vrijstelling te krijgen voor losse modules als een geldig certificaat kan worden getoond. Ook kunnen de modules Touch for Health 1 t/m 4, Stress Release 1-2 en Energiecentra bij andere trainers gevolgd worden.

De modules uitgelicht

Touch for Health 1

In deze eerste module van Touch for Health maak je kennis met het testen van spieren. Daarbij gaat het om het leren voelen en interpreteren van een spiertest. De interactie tussen tester en testpersoon speelt hierbij een belangrijke rol. Daarom komen het onderwerp ethiek (wat doe je wel en absoluut niet met spiertesten, etc.) en het educatieve model, uitgebreid aan bod.

Touch for Health 2

Al eeuwenlang is de Chinese kennis over gezondheid voor velen een bron van inspiratie. Yin en Yang, de wet van de 5-elementen, meridianen: je hebt er vast wel eens over gehoord. Het zwaartepunt van de tweede module Touch for Health gaat er over.

Touch for Health 3

Stel je bent lekker aan het sporten en je valt. Of het schiet in je rug tijdens het aanharken van de tuin. Meestal herstel je snel. Maar soms houd je klachten door reactieve spieren: spieren die niet soepel samenwerken. Tijdens de cursus gaan we daar uitgebreid mee aan de slag.

Touch for Health 4

Je kunt nu alle Touch for Health technieken inzetten om jezelf en/of anderen stevig in balans te brengen! In de laatste module van het Touch for Health komt alles namelijk samen. Stof uit de eerste drie modules wordt herhaald. Uiteraard worden er nog nieuwe elementen aan toegevoegd.

Stress Release 1-2, met succes je stress te lijf’

Stress ervaren we allemaal wel eens. Stress door dagelijkse dingen of door ingrijpende gebeurtenissen in je leven. Een mens kan prima met stress omgaan, maar soms wordt het te veel en heb je het gevoel dat je de controle verliest. Op zulke momenten is het handig als je tools hebt en om stress te reduceren. In deze cursus wordt het verschijnsel stress onderzocht. Je krijgt achtergrondinformatie over stress en je leert wat stress met jou persoonlijk doet en hoe het jouw leven beïnvloedt. Natuurlijk leer je ook verschillende technieken om het stressniveau omlaag te krijgen.

Omgaan met tegenslagen

Soms zit het mee… soms zit het tegen… Dat is het leven. Echter, de een wordt ziek van tegenslag, een ander lijkt nergens op te reageren. Hoe ga jij eigenlijk om met de tegenslagen die je op je pad tegenkomt? Verstop je je? Of ga je er op af? Wat is je strategie, jouw patroon?

Tijdens deze cursus kijken we naar zaken als persoonlijkheid, overtuigingen, incasseringsvermogen, weerbaarheid en nog veel meer. De cursus biedt qua technieken en methoden een aanvulling op de cursus Stress Release 1-2 en dus veel mogelijkheden tot persoonlijke groei!

Energiecentra | Chakra’s

Zowel in o.a. India als China, werkt men sinds mensenheugenis met chakra’s: energiewielen die de energie in en om het lichaam reguleren. Sommigen kunnen ze zien, anderen kunnen ze voelen maar vaak is men zich ook niet bewust van hun bestaan en werking. Als ze uit balans zijn kunnen ze voor klachten zorgen.

Tijdens deze dag maak je kennis met 10 verschillende chakra’s (ook wel energiecentra of zenuwplexi genoemd). De beschrijving van bijbehorende functies en symptomen is echter gelinkt aan de zenuwplexi volgens Westers model en geeft daardoor andere informatie dan die elders bekend is over de Oosterse chakra’s!

Aantal lesuren: 124
Vereiste vooropleiding: Geen

Extra informatie

Algemeen

Instapcursussen zonder vooropleiding

Kinesiologie stromingen

Diversen Kinesiologie

Provincie

Utrecht

Maand

Januari 2020, Mei 2020, Juni 2020, Oktober 2020, Maart 2020

Jaartrajecten

Welkin Persoonlijke ontwikkeling en Kinesiologie

Welkin

[acf field="verkoper_aangepast_veld"]
Back To Top