skip to Main Content
06 164 26 229 info@welkin.nl
Aanbieding

Welkin | Jaartraject ‘Leren en ontwikkelen’ – Montfoort en Oudewater

door Welkin
Start
20 januari 2020 09:30
Tot
20 januari 2020 04:30
Materiaal
Inclusief Touch for Health boek, Manual Centering, Manual Reflexen in de praktijk en Beanbags
Verblijf
Inclusief koffie/thee/wat lekkers; zelf lunch meenemen
Alle cursusdagen
zie losse modules in de tekst
Docenten
Marjolein Hermans en/of Annabelle Rijntjes

2,812.45 2,500.00

Bij inschrijving voor het hele traject betaal je € 2.500,-. Je kunt ook inschrijven voor losse modules. Je betaalt dan per module de prijs die vermeld staat bij de cursus. De kosten zijn dan in totaal € 2812,45 (als alle modules bij Welkin worden gevolgd). Het is mogelijk om het traject in termijnen te betalen.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden training

Status

Cursus details

Tijdens het Welkin jaartraject ‘Leren en Ontwikkelen’ gaan  we met elkaar kijken hoe het lichaam leert en mentaal en fysiek ontwikkelt. Na het volgen van dit traject kun je met je klanten een goede basis leggen waardoor de klant in beweging kan komen naar groei of herstel. Of je nu met kinderen werkt die beter en soepeler willen meedraaien op school, of met volwassenen die willen doorgroeien in werk of privé.

Compleet jaartraject  

Het jaartraject ‘leren en ontwikkelen’ wordt aangeboden als compleet traject en bestaat uit de volgende modules:

Certificaat Welkin Leren en Ontwikkelen

Nadat alle modules gevolgd zijn, ontvang je het certificaat Welkin ‘Leren en Ontwikkelen’. Het traject is bij de KTNO geaccrediteerd voor 25 ECTS. De meeste beroepsverenigingen accepteren dit traject als nascholing.

N.B. Het is ook mogelijk om vrijstelling te krijgen voor losse modules als een geldig certificaat kan worden getoond. Ook kunnen de modules Touch for Health 1 t/m 4 bij andere trainers gevolgd worden.

De modules uitgelicht

Touch for Health 1

In deze eerste module van Touch for Health maak je kennis met het testen van spieren. Daarbij gaat het om het leren voelen en interpreteren van een spiertest. De interactie tussen tester en testpersoon speelt hierbij een belangrijke rol. Daarom komen het onderwerp ethiek (wat doe je wel en absoluut niet met spiertesten, etc.) en het educatieve model, uitgebreid aan bod.

Touch for Health 2

Al eeuwenlang is de Chinese kennis over gezondheid voor velen een bron van inspiratie. Yin en Yang, de wet van de 5-elementen, meridianen: je hebt er vast wel eens over gehoord. Het zwaartepunt van de tweede module Touch for Health gaat er over.

Touch for Health 3

Stel je bent lekker aan het sporten en je valt. Of het schiet in je rug tijdens het aanharken van de tuin. Meestal herstel je snel. Maar soms houd je klachten door reactieve spieren: spieren die niet soepel samenwerken. Tijdens de cursus gaan we daar uitgebreid mee aan de slag.

Touch for Health 4

Je kunt nu alle Touch for Health technieken inzetten om jezelf en/of anderen stevig in balans te brengen! In de laatste module van het Touch for Health komt alles namelijk samen. Stof uit de eerste drie modules wordt herhaald. Uiteraard worden er nog nieuwe elementen aan toegevoegd.

Centering 

In deze training zorgen we ervoor dat de “energetische kapstok”, waaraan ons lichaam is opgehangen, (weer) goed functioneert. Daarna worden alle delen van het lichaam gecontroleerd, die een rol spelen bij het overeind houden van het lichaam: ribben, ademhalingsspieren, heupen, knieën, etc.

Reflexen in de praktijk

Tijdens deze 5-daagse training leer je werken met reflexen. Wat zijn reflexen,  waar dienen ze voor, hoe herken je ze, en vooral: hoe zorg je dat ze het functioneren ondersteunen in plaats van in de weg zitten? Je leert hoe je de reflexen Kinesiologisch test, corrigeert en integreert. Ook krijg je inzicht in fysieke en mentale verbanden, en ga je gedragspatronen herkennen en koppelen aan de reflexen die ongeremd zijn.

Aantal lesuren: 152
Vereiste vooropleiding: Geen

Extra informatie

Algemeen

Instapcursussen zonder vooropleiding

Kinesiologie stromingen

Diversen Kinesiologie

Provincie

Utrecht

Jaartrajecten

Welkin Leren en Ontwikkelen

Maand

Januari 2020, Mei 2020, Juni 2020, Juli 2020, September 2020, Oktober 2020, Maart 2020

Welkin

[acf field="verkoper_aangepast_veld"]
Back To Top