skip to Main Content
06 164 26 229 info@welkin.nl

Welkin | Centering – Montfoort

door Welkin
Start
29 juni 2020 09:30
Tot
2 juli 2020 16:30
Materiaal
Inclusief
Verblijf
Incl koffie, thee en wat lekkers, lunch zelf meebrengen
Alle cursusdagen
28 juni t/m 2 juli 2020
Docent
Marjolein Hermans en/of Annabelle Rijntjes

595.00

Status

Cursus details

Er zijn situaties waardoor je uit het lood geslagen wordt. Je wankelt en raakt uit balans. Je staat niet meer stevig met beide voeten op de grond. Deze cursus biedt technieken om je goed staande te houden in het leven!

Het centering-systeem is één van de belangrijkste sytemen van ons lichaam. Het houdt zich bezig met de samenwerking en integratie van de verschillende delen waaruit ons lichaam bestaat. Het zorgt ervoor dat deze verschillende delen samen één geheel vormen; dat de boven- en onderkant van ons lichaam samenwerken zodat we ons staande kunnen houden.

Fysieke balans
Onze voeten steunen op de grond, de benen op de voeten, het bekken op de benen, het bovenlichaam op het bekken, en het hoofd weer op het bovenlichaam. Al deze delen moeten stevig met elkaar verbonden zijn, en toch flexibel genoeg om te kunnen bewegen.

Het centering systeem zorgt ervoor dat het lichaam zelf kan staan; dat je geen moeite hoeft te doen om je balans te houden. Op het moment dat het systeem niet goed functioneert, moeten de spieren veel harder werken om het lichaam overeind te houden. Er bouwt zich spanning op, de flexibiliteit vermindert, en de balans wordt minder.

Emotionele balans
In het verlengde hiervan ligt de emotionele balans. Het systeem dat ons lichaam overeind houdt en voor onze fysieke balans zorgt, is hetzelfde systeem dat er voor zorgt dat we stevig in onze schoenen staan. Het maakt het mogelijk om bij onszelf te blijven: trouw te blijven aan onze eigen ideën in plaats van mee te gaan met die van anderen.

Als de centering goed werkt, kunnen we voor onszelf staan, zonder steun nodig te hebben van anderen of zonder te buigen.

Energetische balans
Zoals het centeringsysteem er fysiek voor zorgt dat het lichaam gebalanceerd en stabiel is,  en zoals het er voor zorgt dat we stevig in onze schoenen staan, zo zorgt het er ook voor dat we onze eigen energie bij onszelf kunnen houden, en die van anderen bij de ander.

De Cursus
In deze cursus zorgen we ervoor dat de “energetische kapstok”, waaraan ons lichaam is opgehangen, (weer) goed functioneert. Daarna worden alle delen van het lichaam gecontroleerd, die een rol spelen bij het overeind houden van het lichaam: ribben, ademhalingsspieren, heupen, knieën, etc. En daarna moet de boel onder stress natuurlijk blijven funcioneren.

Onderdeel van jaartraject leren en ontwikkelen

De cursus kan zowel los gevolgd worden als nascholing of als onderdeel van het jaartraject leren en ontwikkelen.

David Koppes (student bij Welkin Kinesiologie College) over de cursus van maart 2018:

“In maart heb ik de cursus Centering gevolgd. Ik heb ervaren dat Centering ook in elk Kinesiologie-curriculum de kern vormt, van waaruit zoveel op zijn plaats valt. Met een combinatie van nieuwe technieken en aandacht voor de anatomie van het menselijk lichaam is mijn begrip van de werking van Kinesiologie enorm toegenomen. Helemaal mooi om zelf de effecten van Centering op je eigen lichaam hierbij te mogen ervaren. De cursus zelf was met een goede afwisseling tussen theorie en praktijk prima in balans. Wat ik persoonlijk heel prettig vond was de ruimte voor dialoog. Hiermee werd echt maatwerk geleverd richting te cursisten. De begeleiding van Marjolein en Annabelle vond ik van een zeer hoog niveau; op inhoud, maar ook op het persoonlijk vlak. Kortom, op alle fronten een absolute aanrader!” 

Aantal lesuren: 32
Vereiste vooropleiding: Touch for Health 1 – 4

Extra informatie

Kinesiologie stromingen

Diversen Kinesiologie

Maand

Juni 2020, Juli 2020

Provincie

Utrecht

Jaartrajecten

Welkin Leren en Ontwikkelen

Welkin

[acf field="verkoper_aangepast_veld"]
Back To Top