skip to Main Content
06 164 26 229 info@welkin.nl

Orthomoleculaire Geneeskunde

door Margo Peinemann
Start
3 oktober 2019
Tot
29 november 2019
Materiaal
inclusief
Verblijf
inclusief
Cursusdagen
3 en 4 oktober & 28 en 29 november

585.00

Status

Cursus details

Ze zeggen dat je vitamine C nodig hebt, maar waarom? En wat te denken van de noodzaak om vitamine D aan te vullen. En was er geen taboe op Hoe werken deze stoffen in ons lichaam?

Deze vierdaagse basiscursus orthomoleculaire geneeskunde, gegeven door Margo Peinemann, is bedoeld om je uitgebreid te informeren over wat nu precies de orthomoleculaire geneeskunde inhoudt.

In deze theoriecursus worden alle macronutriënten (koolhydraten, eiwitten, vetten, vezels en vocht) en micronutriënten (vitamines, mineralen en spoorelementen) uitvoerig besproken. Wat zijn de functies? Wat zijn de verschijnselen van tekort en teveel? Ook wordt stilgestaan bij het verschil van inzicht tussen het Voedingscentrum en de orthomoleculaire geneeskunde.

Centraal staat natuurlijk als eerste gezonde voeding. Vaak vergeten we dat voeding het enige is wat we basaal nodig hebben om te zorgen dat ons lichaam alle stoffen binnen krijgt om goed te functioneren. De visie achter deze cursus richt zich op het Paleolitisch dieet.

Mocht door omstandigheden blijken dat gezonde voeding niet toereikend is, kan worden gezocht naar aanvulling via voedingsupplementen. Hoe je dat kinesiologisch doet leer je in de cursus Voeding en Middelen testen.

Theorie examen Orthomoleculaire Geneeskunde 
Als student van het Welkin of Topki ben je verplicht een theorie examen te doen. Van beide opleiding wordt het theorie examen afgenomen via Welkin. Hiervoor kun je je aanmelden via info@welkin.nl. Ter voorbereiding zijn er leerdoelen opgesteld. Deze zijn op te vragen bij de opleiding waar je staat ingeschreven.

Aantal lesuren: 32
Vereiste vooropleiding: GeenVereiste vooropleiding: Geen. Enig inzicht in fysiologie is handig.

Extra informatie

Kinesiologie stromingen

Diversen Kinesiologie

Maand

Oktober 2019, November 2019

Provincie

Utrecht

Margo Peinemann

Back To Top